De Eero is een slimme router die dead zones onmogelijk maakt

Niet alleen op het gebied van smartphones en tablets wordt alles mooier, ook bijvoorbeeld thermostaten en rookmelders worden naast 'slim' ook een stuk aantrekkelijker. Maar één van de apparaten die eigenlijk altijd hetzelfde blijven, zijn routers. Daar vindt al jaren weinig innovatie meer plaats, maar daar moet de Eero verandering in brengen. Dat is een router die er niet alleen erg aantrekkelijk uit ziet, maar je internet ook nog eens op een slimme manier verwerkt.
De Eero is het product van een gelijknamige Amerikaanse startup. Die wil een router maken met een ingebouwde wifi-versterker, die met meerdere routers in je huis samenwerk.

Geen dead zones

Het slimme aan Eero is dat je er meerdere van op elkaar kunt aansluiten. Je hoeft die alleen maar even met een kabel te verbinden. Vervolgens kun je de tweede router overal in je huis plaatsen, zodat je nergens last hebt van een slechte verbinding. Je houdt vervolgens overal in je huis hetzelfde wachtwoord en dezelfde netwerknaam.

Snelle verbinding

Een andere handige toevoeging is dat je makkelijk verbinding kunt maken met de router. Als je op je smartphone zit, lukt dat met bluetooth, zodat je makkelijk je wifi-verbinding kunt delen met gasten. Zo hoef je niet meer te zoeken naar dat wachtwoord dat je ooit in een laatje hebt gelegd.

Eero is onder andere bedacht door dezelfde bedenker van de slimme Nest-thermostaat, die zegt dat hij nu "de Nest van wifi" wil maken.

De Eero wordt geleverd als losse router voor 125 euro, maar je kunt ook een pakket van 3 stuks kopen.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: internet, eero