De beste VPN-providers: deel 2

VPN-aanbieders zijn er te kust en te keur. Welke zijn precies je geld waard? We vergelijken enkele van de beste VPN-providers voor je, zodat je weloverwogen een keuze kunt maken.

Tunnelbear

De website van TunnelBear vuurt voor de verandering eens niet allerlei specificaties op je af, maar bevat wel een interessant zinnetje: “Get Started, It’s Free”. Hiervoor geldt wel een datalimiet van 500 MB, maar wellicht een interessante optie voor de gelegenheidsgebruiker. TunnelBear is een relatief kleine aanbieder met vpn-servers in twintig landen. Vanwege de hoge hostingkosten is de Australische vpn-server uitsluitend beschikbaar voor betaalde leden. Voor Windows, macOS, iOS en Android bestaan applicaties, en gebruikers van Chrome en Opera kunnen een extensie downloaden.

Voor de meeste platformen versleutelt de vpn-provider je verbinding middels openvpn. Voor iOS bestaat de versleuteling uit ipsec/ikev2. Verder ondersteunt deze dienst vijf gelijktijdige verbindingen. Belangrijk om te weten is dat TunnelBear via zijn netwerk geen torrentverkeer toestaat, omdat het bedrijf vreest voor claims van auteursrechtwaakhonden.

Prijs: $ 9,99 per maand (ca. € 8,80)

Vestigingsland: Canada

Aantal servers: 20

Gelijktijdige connecties: 5

VyperVPN

Usenetprovider Giganews werkt nauw met VyprVPN samen om gebundelde abonnementen te verkopen. Logisch, beide producten zijn afkomstig van hetzelfde moederbedrijf Golden Frog. Wie geen interesse heeft in usenet, neemt voor 11,95 euro per maand het uitgebreidste abonnement. Je beschikt daarmee over vijf gelijktijdige connecties en de encryptieprotocollen openvpn, l2tp/ipsec en pptp. Bijzonder is dat je openvpn in combinatie met het eigenontwikkelde chameleon kunt gebruiken.

Uitgezonderd Linux zijn er voor alle bekende platformen applicaties beschikbaar. Uiteraard kun je vpn wel handmatig op een Linux-machine instellen. Verder is er ook aangepaste routerfirmware voorhanden. De dekking is met ruim zevenhonderd servers dik in orde. Het vpn-netwerk van VyprVPN omhelst dan ook alle uithoeken van de wereld. Twijfelaars proberen de dienst gratis uit, waarbij je 1 GB data mag verbruiken.

Prijs: € 11,95 per maand

Vestigingsland: Zwitserland

Aantal servers: 700+

Gelijktijdige connecties: 5

PureVPN

PureVPN is opnieuw een aanbieder met een hoofdkantoor in Hongkong. Een bewuste keuze, want deze regio staat bekend als voorvechter van de bescherming van privacy. Met aan maandelijks tarief van 11 dollar lijkt PureVPN misschien wat aan de dure kant. Wie echter bereid is om iedere twee jaar een afschrijving te laten doen, betaalt omgerekend maar 2,95 dollar per maand. Het vpn-netwerk is met ruim 750 serverlocaties in 141 landen indrukwekkend te noemen. PureVPN is dan ook actief vanuit alle bewoonbare continenten.

De ondersteuning voor encryptieprotocollen is breder dan bij de meeste andere aanbieders. Zo versleutelt deze vpn-provider de verbinding via openvpn, l2tp/ipsec, pptp, sstp en ikev2. Netjes is dat je zo nodig op vijf apparaten een beveiligde verbinding instelt. Hiervoor gebruik je clients voor de bekende platformen, al is er voor Linux geen eigen software voorhanden. Wel ontwikkelde het bedrijf enkele browserextensies en aangepaste routerconfiguraties. Net als bij de meeste grote vpn-aanbieders, betaal je ook bij PureVPN probleemloos met iDEAL.

Prijs: $ 11,- per maand (ca. € 9,65)

Vestigingsland: Hong Kong

Aantal servers: 750+

Gelijktijdige connecties: 5

IPVanish

Usenetgebruikers kennen IPVanish misschien wel, aangezien de bekende usenetprovider Eweka deze vpn-dienst bij bepaalde abonnementen aanbood. Inmiddels werken de bedrijven niet meer samen, maar je kunt wel een los vpn-abonnement nemen. De Amerikaanse aanbieder vraagt hiervoor tien dollar per maand. Hiervoor krijg je toegang tot meer dan 850 vpn-servers in zestig landen. Bovendien mag je vijf apparaten tegelijkertijd via vpn verbinden.

Deze aanbieder heeft voor alle bekende platformen een eigen app en biedt zelfs aangepaste routerfirmware aan. Op het gebied van encryptieprotocollen zijn er geen bijzonderheden, want IPVanish ondersteunt openvpn, l2tp/ipsec en pptp. Bijzonder is dat deze vpn-aanbieder voip-gesprekken ondersteunt, zodat je via een versleutelde verbinding tegen gunstige tarieven kunt bellen. Ten slotte biedt IPVanish ruime betalingsmogelijkheden, waarbij met name de acceptatie van iDEAL-transacties voor Nederlandse gebruikers interessant is.

Prijs: $ 10,- per maand (ca. € 8,80)

Vestigingsland: Verenigde Staten

Aantal servers: 850+

Gelijktijdige connecties: 5

Private Internet Access

Private Internet Access tot slot is met ruim drieduizend servers misschien wel ’s werelds grootste vpn-provider. Toch is het Amerikaanse bedrijf in ‘slechts’ 24 landen actief, al zitten de belangrijkste naties daarbij. De dienst kost maandelijks 6,95 dollar, maar bij een jaarlijkse afschrijving kun je dit tarief meer dan halveren.

Private Internet Access behoort dus tot de goedkopere aanbieders, terwijl het evengoed interessante opties voorschotelt. Zo mag je vijf apparaten tegelijkertijd met vpn verbinden. Bovendien gebruik je eventueel een socks5-proxy om naast http-verkeer ook nog andere datapakketjes langs deze proxy te sturen. Fijn is dat je betalingen via iDEAL kunt doen. Er zijn voor Windows, macOS, Linux, iOS en Android applicaties beschikbaar. Verder kun je ook aangepaste routerfirmware gebruiken. Deze vpn-dienst ondersteunt alle gangbare encryptieprotocollen.

Prijs: $ 6,95 per maand (ca. € 6,10)

Vestigingsland: Verenigde Staten

Aantal servers: 3194

Gelijktijdige connecties: 5

Geschreven door: Maikel Dijkhuizen op

Category: Nieuws, VPN

Tags: privacy, vpn, tunnelbear, purevpn, ipvanish, vypervpn