abonneren

De beste alternatieven voor de Apple Watch

Nu Apple zijn langverwachte Apple Watch heeft besteld, is het tijd om de balans op te maken. Is dit een horloge dat je mo├ęt hebben? Of kun je beter een alternatief kopen? Dat hangt er vanaf wat je met het horloge wil doen. We zetten daarom de beste alternatieven voor de Apple Watch op een rijtje.

Ik wil mijn horloge niet iedere dag hoeven op te laden

De Apple Watch heeft geen goede accu. In het beste geval haalt het horloge het einde van de dag net en moet het apparaat 's avonds al aan de lader. Dat is vervelend voor iets dat je iedere dag zo intensief gebruikt. Zijn er alternatieven?

Oplossing: De Pebble is de smartwatch met de langste accuduur. Deze smartwatch heeft een e-inkt-scherm en hoewel het niet zo'n heel mooi horloge is, gaat de accu makkelijk dagen mee. Dagen, ja. Bij normaal gebruik hoef je de Pebble maar eens per week (of zelfs minder vaak) aan de oplader te leggen.
 

Ik wil een mooi horloge

Hoewel de Apple Watch toch een beetje een statussymbool is, is het nou niet bepaald het mooiste horloge op de markt. Als hij niet slim zou zijn, zou je het waarschijnlijk niet kopen. Er zijn gelukkig genoeg alternatieven op de markt waar je wél mee gezien wil worden.

Oplossing: Er zijn meerdere mooie smartwatches, maar de Huawei Watch is qua looks wel onze favoriet. Het klokje werd op het MWC in Barcelona gepresenteerd en ziet er wel verdomd fraai uit. Nadeel: Het is niet bekend of hij in Nederland uit komt en er gaan geruchten dat hij om en nabij de 1,000 euro gaat kosten.

Je kunt ook de LG G Watch Urbane proberen, een opzichtige gouden polsklok met een mooi leren bandje. Als je toch iets subtielers zoekt komt de Asus Zenwatch ook naar Nederland.

 

Ik wil er vooral mee sporten

De Apple Watch heeft een aantal handige functies voor sport en gezondheid, zoals een stappenteller en een hartslagmeter. Het apparaat is alleen net iets te duur om mee te gaan sporten.

Oplossing: Er zijn genoeg smartwatches op de markt die zich puur op sport en beweging richten. Neem de Fitbit, een wearable die volledig op sport gericht is. Ook de Jawbone is daar goed geschikt voor, maar die zijn beide wel aan de prijzige kant. Er zijn inmiddels ook tientallen goedkope sportbandjes verkrijgbaar, waarmee je voor een paar tientjes al je fitness-sessies kunt bijhouden.
 

Ik wil iets goedkoops

De Apple Watch is duur. Deels komt dat door het appellogo'tje op de zijkant, anderzijds omdat het een veelzijdig apparaat is. Is er nou echt niks goedkopers?

Oplossing: Er zijn genoeg goedkope smartwatches beschikbaar, maar als je iets met dezelfde functionaliteit wilt als de Apple Watch kun je het beste een Android Wear-smartwatch kopen. De goedkoopste daarvan is de allereerste, de G Watch van LG. Dat is een nogal rudimentair, vierkant model dat er wat gedateerd uitziet, maar aangezien je er nog slechts 110 euro voor betaalt moet je niet teveel naar het uiterlijk kijken. De G Watch draait op Android Wear, dus krijg je zo'n beetje alle functies die de Apple Watch ook heeft.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Wearables

Tags: Apple Watch