abonneren

De avonturen van John McAfee: het vervolg

Inmiddels is antivirusgrootheid John McAfee alweer een tijdje op de vlucht voor de politie en houdt een journalist van Wired elk half uur op de hoogte. De premier van Belize acht hem volledig getikt. McAfee zelf heeft nu een epistel geschreven over de volgens hem corrupte Beliziaanse overheid.

John McAfee is inmiddels alweer een tijdje bezig met het ontlopen van de politie van Belize, het land waar hij woont. Zondag is zijn buurman Gregory Faull dood aangetroffen in zijn huis met een kogel in zijn achterhoofd. Niet lang voordat de man werd aangetroffen met een Luger naast het lijk, had hij een klacht tegen McAfee ingediend. De twee hadden volgens de politie een langslepend conflict.

Ondergedoken in een kartonnen doos

Toch is McAfee geen verdachte in de moordzaak op dit moment. De politie wilde hem echter wel verhoren. McAfee had zichzelf begraven in zijn tuin met een kartonnen doos over zijn hoofd toen de politie bij hem op bezoek kwam, waardoor deze hem over het hoofd zag. Hij was en is volledig overtuigd van het feit dat de politie hem zal vermoorden als ze hem te pakken krijgen.

De moord op zijn buurman zou hem in de schoenen worden geschoven door de politie, omdat onder andere de premier van Belize Dean Barrow hem uit de weg willen ruimen. McAfee is daarom op de vlucht geslagen en houdt sinds zondag journalist Joshua Davis van Wired op de hoogte. Op zijn Twitterpagina zijn live updates te volgen over John McAfee.

Intussen zijn zes vrienden en werknemers van McAfee opgepakt. De Beliziaanse vrouw van McAfee en zijn Britse lijfwacht zijn ook nog aangeklaagd voor verboden wapenbezit. Het zou volgens McAfee een tactiek zijn van de politie om hem te laten capituleren.

Tot zover de historie

De premier van Belize Dean Barrow heeft inmiddels gereageerd op de situatie. Hij zegt: "Ik wil niet onvriendelijk zijn, maar hij lijkt extreem paranoïde te zijn. Ik zou zelfs willen zeggen volledig gestoord."

Ook stelt de premier dat de aandacht die hij nu in de internationale media vergaard heeft al voldoende is om zijn veiligheid te waarborgen. Waarschijnlijk is dat voor John McAfee dan ook de drijfveer om Joshua Davis op de hoogte te houden. “De politie moet bijzonder voorzichtig te werk gaan, want ze staan nu in de schijnwerpers van de internationale pers", zegt Barrow.

Epistel McAfee

Intussen zit John McAfee niet stil. Hij heeft zelfs een heel epistel naar Joshua Davis gestuurd dat handelt over het feit dat de Beleziaanse overheid een stel piraten is. De basis van de strijd die McAfee heeft met de overheid van Belize is dat “het een systeem is dat in meer of mindere mate goed functioneert, afhankelijk van het feit of je volgens de regels speelt. Ik ben zelf geen fan van die regels en ik spreek me er openlijk tegen uit”, zegt McAfee.

Bron: Wired

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags: