De 5 beste apps voor Google’s Chromecast

De Google Chromecast is geniaal in zijn simpliciteit. Maar omdat het device niet met een eigen interface of afstandsbediening wordt geleverd, kun je de stick bedienen met een heel leger apps die al op je computer, laptop of telefoon hebt staan. Dat roept de volgende vraag op: met welke kun je de Chromecast het beste bedienen? Wij zetten de beste 5 voor je op een rijtje.

Netflix

Het doel van Netflix is on-demand streaming aanbieden op elk platform, voor elk device, inclusief Google’s Chromecast. De integratie werkt zonder problemen en je kunt tijdens het casten met je mobiel vooruit en terugspoelen, audio regelen en ondertiteling toevoegen. Verder kun je het controlepaneel wegschuiven en door de app bladeren terwijl de Chromecast de serie of film die je aan het kijken was af blijft spelen op je tv.

Download de app voor iOS en Android

BBC iPlayer

Voor iedereen die graag detectives kijkt, of fan is van Cash in the Attic of Escape to the Country mag de applicatie van de BBC niet ontbreken. De digitale tak van de BBC laat in de iPlayer tv-shows zien, radio en af en toe een film. Om de app voor de Chromecast te gebruiken moet je de app opstarten, de cast knop indrukken en voilà, je kunt elk filmpje af laten spelen op je tv. Tijdens het terugspoelen kun je op de scrolbalk kiezen waar je naartoe wilt in de aflevering, je kunt het volume aanpassen en ondertiteling aan of uitzetten (dat is met al die Engelse series wel zo handig).

Download de app voor iOS en Android

YouTube app

Met de YouTube-app speel je moeiteloos alle hoe-leer-ik-mezelf-breien-filmpjes, de hoe-knutsel-ik-met-een-raspberry-pi-een-zappelin-tutorial en de hoe-maak-ik-een-staart-bij-mijn-dochter-met-een-stofzuiger-filmpjes af op je tv. Een extra knop in het menu van deze applicatie maakt het mogelijk om verbinding te maken met het Chromecast-apparaat dat in de omgeving gevonden wordt. Zodra de verbinding tot stand is gekomen kun je alle filmpjes op de tv afspelen. Gevaarlijk, want zo wordt het wel heel makkelijk om een hele middag kattenfilmpjes (hoewel dat niet altijd slecht is) of failcompilaties aan te zetten…

Download de app voor iOS en Android

Google Play Films & TV

Als je wel eens films of series aanschaft met Google Play, weet je dat het best wel een gedoe is om deze op je tv af te laten spelen. De Chromecast is de simpelste manier om dit toch voor elkaar te krijgen. Niet geheel verrassend, aangezien beide van Google afkomstig zijn. Bij beide apps kun je door je bibliotheek bladeren terwijl je aan het streamen bent en ze hebben een simpele bar met stop, pauze, vooruit- en terugspoelknop.

Download de app voor iOS en Android

Plex

Met media speler Plex organiseer je al je persoonlijke media, op welk device je het ook bewaart. Je kunt makkelijk video, muziek, foto’s en filmpjes op je telefoon of tablet afspelen vanaf je huiscomputer. Via de Chromecast kun je met Plex al je eigen media bestanden afspelen op je tv: zelfs bij Blu-ray rips gaat dat zonder problemen. Ook kun je met Plex en de Chromecast RTL XL en uitzending gemist op je tv terugkijken. Het enige nadeel hierbij is wel dat het aantal bestanden dat afgespeeld kan worden via de Chromecast vrij beperkt is: zo kan het apparaat simpele DVD-bestanden niet aan.

Download de app voor iOS en Android

Lees ook: 

Chromecast streamt content naar je televisie
(Il)legaal films kijken kan met Popcorn Time nu ook op Android

Geschreven door: Marijn Baar op

Category: Nieuws, Streaming media

Tags: youtube