abonneren

De 4 beste tekstverwerkers voor in je browser

Online tekstverwerken is sneller en vaak ook makkelijker dan een document maken in Microsofts Office-pakket. Daar is Google Drive (vroeger nog Google Docs) goed voor, maar als je niet al je persoonlijke documenten bij de advertentieboer wil stallen heb je genoeg alternatieven. Waar maak je het makkelijkst (en veiligst) online documenten?

Evernote

Evernote is naast een tekstverwerker vooral een notitieboek. Met Evernote onthoudt je alles wat je kunt bedenken, niet alleen met teksten, maar ook met het opslaan van foto's en audio-bestanden. Notities zijn echter ook makkelijk te bewerken, met verschillende lettertypes en tabellen. Bovendien kun je er makkelijk afbeeldingen in kwijt. Evernote is een Amerikaans bedrijf dat er prat op gaat goed met je privacy om te gaan. Alle documenten worden versleuteld opgeslagen zodat alleen jij er toegang toe hebt. Met Evernote kun je ervoor kiezen documenten te delen via een publieke URL, wat online samenwerking ook erg makkelijk maakt.

EditPad

Als je vooral "even snel" iets neer wil pennen zonder account nodig te hebben, is er EditPad.org. Dat is een bijzonder kale, maar razendsnelle editor die direct in de browser laadt. Geen poespas, je kunt er geen tekst mee opmaken of delen, maar als je er snel iets mee wil neertikken zonder je Kladblok te moeten zoeken, is EditPad ideaal.Oh, en er zit een woordenteller in. Niet handig voor lange boekverslagen, ontzettend handig om direct wat tekst op te tikken.

Damn Small Rich Text Editor

De naam zegt het al: Damn Small Rich Text Editoris een bijzonder lichte, en daarom snelle, online text editor die wel boordevol functies zit. Het mooie aan 'DSRTE' is dat alle basisfuncties (bold/italic/underline, links, tekst laten inspringen, bullet points) allemaal in de editor zitten, maar dat er ook ondersteuning is plugins en add-ons, waarmee je de editor precies kunt aanpassen aan jouw wensen. Bovendien kun je er makkelijk afbeeldingen mee invoegen, die vervolgens niet je complete document overhoop gooien, wat bij Office nog wel eens wil gebeuren.

WriteURL

WriteURL is vooral geschikt voor mensen die samenwerking in tekstverwerkers belangrijk vinden. Als je een document maakt met WriteURL kun je de link van dat document direct mailen naar je collega's of vrienden, die er dan direct in real-time aan mee kunnen werken. Wat vooral prettig is, is dat je voor zowel het aanmaken als voor het meeschrijven aan een document geen account hoeft aan te maken. 'No registration. No password. Just write.' is dan ook de melding die WriteURL geeft. Bovendien is de tekst aan te passen met de standaard elementen zoals vetgedrukt maken en tekst laten inspringen op de pagina.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Office

Tags: