DDoS-aanvallen voor beginners

Het Amerikaanse Prolexic waarschuwt voor een toename van DDoS-aanvallen op websites. Met zogenaamde booter scripts zijn websites sneller plat te leggen dan met de traditionele botnets.

Door de aanvallen van Anonymous-leden vorig jaar werd al duidelijk dat distributed denial of service-aanvallen (DDoS) zeer eenvoudig op te zetten zijn. Malwareschrijvers zetten vaak hele netwerken van overgenomen computers in om websites plat te leggen, maar Anonymous zette zijn leden aan tot het gebruik van Low Orbit Ion Cannon, een script waarmee thuisgebruikers mee konden helpen met DDoS-aanvallen.

Het beveiligingsbedrijf Prolexic waarschuwt voor een variant op het LOIC. Deze booter scripts kunnen gebruikt worden vanaf gehuurde shells of eigen servers en leggen een webserver snel lam. Serverbeheerders moeten hun servers hier beter tegen beschermen om schade te voorkomen: daarvoor zijn (uiteraard) beveiligingsoplossingen te koop bij Prolexic. Het complete rapport over booter scripts is te downloaden op de web advisories-site van Prolexic.

Bron: Security.nl

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Nieuws, Security

Tags: anonymous, ddos