abonneren

Datalek ontdekt (en gedicht) bij Nationale Goede Doelen Loterijen

De gegevens van honderdduizenden loterij-deelnemers stonden op de tocht door een lek bij OpenOfferte, een bedrijf dat deze persoonlijke informatie tot voor kort in beheer had. Dat melden de Nationale Goede Doelen Loterijen vandaag.

Het lek werd ontdekt door een beveiligingsonderzoeker, die er daarna melding van maakte. De Nationale Postcode Loterij, de VriendenLoterij en de Bank Giro Loterij kwamen vandaag met een excuusbericht.

Als gevolg zijn de de Nationale Goede Doelen Loterijen de samenwerking met OpenOfferte gestopt en zouden de lekke computersystemen inmiddels niet meer in gebruik zijn.

Data ligt niet op straat

Via het lek konden hackers o.a. namen, adressen, telefoonnummers en e-mailadressen van 450.000 loterij-deelnemers achterhalen, plus 900 rekeningnummers. Maar: "Wij hebben geen indicatie dat gegevens van loterijdeelnemers openbaar zijn gemaakt," aldus de Loterij.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Security

Tags: Hack, Datalek

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord