abonneren

Cyborg-protheses binnenkort realiteit

Cyborg's, mensen die bepaalde lichaamsdelen vervangen hebben door robot-achtige onderdelen, zullen in de nabije toekomst wellicht gemeengoed gaan worden. Er is namelijk een nieuwe robotprothese ontwikkeld die via de hersenen is aan te sturen.

Op de Cebit in Hannover kwam ik professor Marc Franke tegen. Deze professor is werkzaam voor de Faculty of Computer Science and Mathematics universiteit in Leipzig en op de Cebit toonde hij een prothese arm die via de hersenen is aan te sturen.

De arm doet onmiddellijk denken aan de film The Terminator. Hij ziet er zeer realistisch uit, maar van binnen zie je de metalen onderdelen. Via electroden die worden geïmplementeerd in het zenuwenstelsel kan deze robot-arm aangestuurd worden via de hersenen.

Zullen mensen die een arm of een been missen binnenkort gewoon weer alles kunnen doen met hun eigen robot-arm? Zover is het nog niet, maar men is wel duidelijk al een heel eind!

In onderstaand filmpje interview ik Marc Franke over deze 'Terminator-arm'.

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags: wetenschap, videoverslag, cebit

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord