abonneren

Cyanogenmod keert Samsung de rug toe

De ontwikkelaars van de populaire Android-distributie Cyanogenmod lijken het gehad te hebben met Samsung. Ze geven aan hun distributie in de toekomst niet langer geschikt te maken voor Samsung-toestellen. Ze wijzen hierbij naar Samsung zelf, die nauwelijks documentatie wil verlenen over de toestellen.

Hoewel de ondersteuning voor de huidige smartphones en tablets gewoon blijft, zullen de ontwikkelaars niet langer tijd en moeite steken in het ondersteunen van toekomstige toestellen. Het probleem zit hem vooral in de processor die Samsung gebruikt; waar de meeste fabrikanten kiezen voor een 'standaard' oplossing van Texas Instruments, Qualcomm of nVidia, kiest Samsung voor zijn eigen Exynos-chipset. Voor deze chipset bestaat weinig documentatie en Samsung heeft vooralsnog weinig moeite gedaan om hier iets aan te veranderen. Overigens claimt de Koreaan dit wel van plan te zijn, maar concrete resultaten heeft dit vooralsnog niet opgeleverd.

Het grootste probleem zit hem in de aanpassingen die Samsung in de kernel van Android aanbrengt en de drivers voor de hardware. Hier wordt geen broncode van geleverd, waardoor het compileren van een aangepaste distributie erg lastig wordt. Andere fabrikanten leveren in de regel wél broncode, die ze op speciale repositories klaarzetten.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Cyanogenmod

Laatste reactie