abonneren

CyanogenMod 12.1 uitgebracht voor OnePlus One

De OnePlus One wordt vanaf vandaag voorzien van CyanogenMod-versie 12.1. De uitrol vindt 'over the air' plaats en bezitters van de smartphone kunnen deze zodoende automatisch tegemoet zien. Handmatig updaten is ook een optie.

CyanogenMod-versie 12.1 is gebaseerd op de nieuwste versie van Android, 5.1.1. OnePlus geeft verder weinig informatie vrij over de nieuwe functies maar spreekt wel van een security-update. Naar verluidt betreft het een fix voor Stagefright, zoals het bedrijf eerder ook al uitbracht voor zijn eigen OxygenOS. 

Bing

OnePlus One-gebruikers die de update al hebben ontvangen, melden dat Bing de nieuwe standaard zoekmachine is in Chrome. Op zijn beurt de standaard browser van CyanogenMod.

Dat komt niet als een hele grote verrassing, want in april kondigden Microsoft en Cyanogen een 'strategisch partnerschap' aan. Overigens is de standaard zoekmachine wel weer terug te zetten op Google.

Bel-app

Ook de standaard bel-app zou vervangen zijn. Contacten zijn voortaan te vinden in de True Dialer-app. Daar zijn niet alle OnePlusOne-gebruikers even blij mee, zo blijkt op het forum van OnePlus One. De oude bel-app is niet terug te zetten en True Dialer wordt ervan beschuldigd veel persoonlijke data van zijn gebruikers te verzamelen.

Bron: OnePlus

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: one, Oneplus

Nieuws headlines

Laatste reactie