abonneren

Cursus Windows 8-apps ontwikkelen in Nederland beschikbaar

Het Nederlandse CMM biedt vanaf nu een cursus apps ontwikkelen aan voor het Windows-platform. Daarmee worden apps voor Windows 8, maar ook Windows Phone 8 bedoeld.

 

Het College of MultiMedia (CMM) gaat een achtdaagse cursus aanbieden om cursisten in Nederland wegwijs te maken in het programmeren voor Windows 8. Eerder bood CMM cursussen app-ontwikkelen aan voor iOS-apparaten. Deze waren volgens de cursusaanbieder erg populair. Nu de Microsoft Surface-tablet gelanceerd is en de Windows Store op stoom komt, verwacht CMM dat de populariteit van het Windows-platform alleen maar zal toenemen. Daarom is het volgens CMM nu tijd voor een cursus, om de boot niet te missen. De organisatie wil programmeurs en IT’ers de kans geven om hun voordeel te doen met de cursus op deze opkomende markt.

De cursus zelf bestaat uit twee delen. Eerst krijgen cursisten een driedaagse cursus C# en .NET introductie. In die programmeertalen worden de apps geschreven. Daarna volgt een vijfdaagse cursus Microsoft Windows 8 App Development, waarin de cursist daadwerkelijk leert een app te bouwen. De cursusdagen van de eerste editie zijn uitgesmeerd over de maand mei. Beide cursusdelen zijn los van elkaar te volgen, maar als de bundel wordt afgenomen krijgt de cursist 250 euro korting.

De docent die de cursus geeft is Dennis Gruijs. Hij is al een aantal jaar bezig met de ontwikkeling van apps voor consumenten en bedrijven. Windows is zijn specialisatie, maar hij heeft daarnaast ook ervaring met iOS- en Android-apps.

Er is door The Wall Street Journal geraamd dat apps in 2013 25 miljard zullen omzetten. Dat is een groei van 62 procent ten opzichte van 2012. CMM denkt dat daar nog wel een graantje van mee te pikken valt.

De cursus is hier te boeken.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Windows Phone

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord