Creators Update ook uit voor Windows 10 Mobile

De Creators Update is sinds kort al uit voor de desktopversie van Windows 10 en nu volgt ook Windows 10 Mobile. Microsoft is de uitrol gestart voor zijn mobiele besturingssysteem, hoewel niet iedere telefoon in aanmerking komt.

Hoewel de updates voor beide platformen dezelfde naam dragen, zijn er eigenlijk weinig gelijkenissen tussen de twee. Op Windows 10 Mobile draait de Creators Update niet zozeer om nieuwe functies, als wel om verbeteringen aan de infrastructuur van het mobiele besturingssysteem. Daardoor zouden telefoons vlotter moeten draaien.

Niet alle Windows Phones krijgen de update binnen. De bekendste modellen die wel overgaan naar de Creators Update, zijn de Lumia 550, Lumia 640/640 XL, Lumia 950/950 XL, HP Elite x3 en de IDOL 4S van Alcatel. Het zou ongeveer 60 procent van alle Windows 10 Mobile-gebruikers beslaan, valt te lezen via MSPowerUser.

Updates

De Creators Update voor Windows 10 Mobile maakt het besturingssysteem ook geschikt voor Microsofts nieuwe manier van updates uitrollen. Die updates zijn namelijk voortaan zo'n 35 procent kleiner dan voorheen, en gebruikers hebben voortaan ook meer opties om updates uit te stellen.

Geschreven door: Randolf Bouwma op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: windows 10 mobile, creators update