Corsair kondigt Force Series MP500 NVMe M.2-ssd aan

Corsair is nu niet bepaald de grootste speler op de ssd-markt, we associëren de fabrikant toch vooral met werkgeheugen en usb-sticks. Met de nieuw onthulde MP500-ssd moet daar verandering in komen.

De Force Series MP500 is de eerste NVMe M.2-ssd van Corsair en daarmee zijn de pijlen direct ferm gericht op concurrent Samsung, en dan wel specifiek de 960 Pro-lijn. Ook Corsair adverteert met lees- en schrijfsnelheden die vijf maal sneller zijn dan de SATA-standaard, in dit geval respectievelijk 3000 MB/s en 2400 MB/s. 

Concurrent

De solid state drive maakt gebruikt van de PCI-Express x4 Gen3-interface en komt uit in variaties van 120 GB, 240 GB en 480 GB. Daarbij valt op dat de 960 Pro-drives van Samsung op het eerste gezicht goedkoper en in een hogere maximale opslagcapaciteit verkrijgbaar zijn.

Volgens de site PCgamesN komt dat mede doordat Samsung de kosten kan drukken door zijn eigen componenten te gebruiken, terwijl Corsair dit moet uitbesteden aan andere fabrikanten. Dat neemt niet weg dat meer concurrentie op de ssd-markt alleen maar mooi meegenomen is voor de consument. De drives worden telkens sneller, kleiner en betaalbaarder - en er past telkens meer op.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Opslag

Tags: SSD, Corsair