abonneren

Corel koopt Pinnacle van Avid

Corel heeft bekendgemaakt de consumentenproducten van Avid over te nemen. De videobewerkingssoftware Pinnacle Studio, Avid Studio en Dazzle komen daarmee in handen van het Canadese softwarehuis.

In 2005 kocht het professionele videobewerkingsbedrijf Avid het complete bedrijf Pinnacle Systems, om ook aanwezig te zijn in de consumentenmarkt. Gisteren maakte het bedrijf echter bekend toch weer te willen focussen op de Media Enterprise en Post & Professional-onderdelen van het bedrijf. Een reorganisatie zorgt voor ontslag voor 20% van het personeel en alle consumentenproducten worden verkocht om de kosten van de reorganisatie op te vangen. Slechts $ 91 miljoen van de $ 677 miljoen omzet over 2011 kwam van deze producten. Corel, al actief in de consumentenmarkt met zowel videosoftware als grafische pakketten, neemt de videopakketten over. De audioproducten (M-Audio) worden verkocht aan inMusic. Corel betaalt $ 17 miljoen voor de videosoftware.

Corel verwerft met deze aanschaf een zeer groot marktaandeel. Naast Adobe met zijn Elements-reeks wordt Corel nu de enige grote speler voor videobewerking voor consumenten. Pinnacle Studio, Avid Studio, Avid Studio voor iPad en de Dazzle Video Creator-hardware gaan allemaal over naar Corel maar staan op het moment van schrijven nog op de website van Avid. Corel heeft weinig details bekendgemaakt over de overname; onbekend is de overnameprijs of wat het bedrijf gaat doen met de producten. Het personeel wordt deels geïntegreerd in de ontwikkelteams van VideoStudio, PaintShop Pro, WinDVD en het al eerder overgenomen Roxio. 

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Nieuws, Video

Tags: Videobewerking, Corel, Avid, Pinnacle

Nieuws headlines

Laatste reactie