abonneren

Nieuwe waterkoeling van Cooler Master

Eisberg noemt Cooler Master zijn nieuwe serie waterkoelers. Er komen twee varianten waarbij het verschil zit in de grootte van de radiator: 120 of 240 mm. Op termijn staat ook nog een 360mm in de planning.

Cooler Master levert de Eisberg-koelers in eerste instantie met een 120 en 240 mm radiator. Later komt daar nog een 360mm radiator bij. Leuk voor de overklokkers of stilte-fanaten. Cooler Master laat het toe om zelf een radiator te koppelen, zolang deze zich houdt aan de standaarden voor de koppelingen. 

De radiators die Cooler Master levert zijn uit koper opgebouwd. Het is mogelijk - en aan te raden - om twee ventialtoren in push-pull configuratie te monteren. Zo kan de draaisnelheid omlaag en is er toch een flinke stroom van lucht door de lamellen heen.

Het koelblok is uit koper vervaardigd. De pomp komt uit de stal van Eheim; een zeer bekande naam in de waterkoelmarkt. Eheim maakt uitstekende waterpompen die zowel krachtig als stil zijn. De maximale snelheid van de pomp is 3000 rpm, maar in normale situaties zal deze 1500 rpm zijn om in rust zijn werk te doen. De pomp is krachtig genoeg om meerder koelblokken te kunnen voorzien van een gestage stroom van vloeistof.

De 120mm-variant kost 130 euro. De groter, 2400mm-versie kost tien euro meer: 140 euro.

Op de Cebit in Hannover werden deze waterkoelers geïntroduceerd en collega Gerard Sombroek heeft Marco van Genechten van Coolermaster over deze nieuwe coolers geïnterviewd.

Bron: Cooler Master

Geschreven door: Jaap Veenstra op

Category: Nieuws, Overig

Tags: Koeling, Cooler Master, videoverslag

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord