abonneren

Controleer je identiteitskaart of paspoort met de DigiD-app

Het is vanaf nu mogelijk om met de DigiD-app voor Android een controle uit te voeren op je identiteitsbewijs of paspoort.

Update

Het bedrijf achter de DigiD-app Logius, rolde deze week een update uit die deze functie mogelijk maakt. Met behulp van de NFC-chip in smartphones met Android 4.4 of hoger is het mogelijk om een identiteitsbewijs, paspoort of rijbewijs uitgegeven na 14 november 2014 te controleren.

Met behulp van de NFC-chip scant de telefoon de gegevens op de chip van het identiteitsbewijs. De app slaat deze gegevens niet op, maar geeft simpelweg aan dat er een geldig identiteitsbewijs is gekoppeld aan de DigiD-app en het ingelogde account.

Beveiliging

Sommige organisaties vereisen extra zekerheid voordat gebruikers kunnen inloggen met de app. Door een identiteitsbewijs te controleren, weten organisaties beter wie er inlogt met behulp van DigiD. Het stappenplan voor het controleren van een identiteitsbewijs lees je hier.

Het is vooralsnog niet mogelijk om deze controle uit te voeren met een iPhone.

Geschreven door: Lub Snoek op

Category: Nieuws, Security

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord