abonneren

Consumentenversie Oculus Rift laat nog 'maanden' op zich wachten

Het gaat nog zeker een paar maanden duren voor er een consumenteneditie van de Oculus Rift beschikbaar komt. Dat zegt de ceo van het bedrijf achter de virtual reality-bril, hoewel hij nog steeds geen definitieve releasedate wil noemen.

De headset zelf is volgens Brendan Iribe wel 'klaar voor productie', maar het gaat nog even duren voor het apparaat op grote schaal te koop is voor consumenten. Oculus belooft al sinds 2013 dat het nog 'enkele maanden' zal duren voor de headset te koop is voor het grote publiek. Nu kunnen alleen ontwikkelaars en testers nog een headset kopen.

Geen goede controllers

Het grootste probleem dat de ontwikkeling van de Oculus Rift tegenhoudt, is het gebrek aan een goed input-apparaat. Volgens Iribe zijn de traditionele toetsenborden en muizen niet goed genoeg voor een echt realistische ervaring, en ook controllers zijn daar niet geschikt voor. Bovendien is bewegingscontrole nog niet geavanceerd genoeg om te werken.

Kwaliteit

Oculus worstelt al sinds de oprichting met de juiste bediening van zijn bril, en laat ontwikkelaars ook aan de slag met zijn apparatuur. Die zijn echter nog niet goed genoeg om volop in te zetten bij de Rift. Het zal daarom nog even duren voordat Oculus de bril op de markt brengt, want het bedrijf heeft oog voor detail en wil alleen kwaliteitsproducten bieden die je jaren kunt gebruiken.

Misselijkheid

Iribe deed zijn uitspraken tijdens het Web Summit in Dublin. Daar vertelde hij ook dat hij niet bang is voor de concurrentie die de bril krijgt, bijvoorbeeld van Samsungs Gear VR-bril of Googles Cardboard. Ook andere grote tech-bedrijven zijn bezig met het ontwikkelen van een virtual reality-bril, maar volgens Iribe zouden die bedrijven niet genoeg aandacht besteden aan hun product. "Als ze te snel iets ontwikkelen, krijg je slordig werk. Op dit moment is misselijkheid tijdens het dragen van VR-brillen nog steeds een reëel gevaar, maar dat wordt door grote bedrijven nog al eens overschat."

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Wearables

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie