abonneren

Consumentenbond eist vermelding reële opslagruimte smartphones

Op een smartphone met 16 gigabyte opslag kun je 16 gigabyte aan bestanden kwijt, toch? Nee dus, want de fabrikant heeft je gloednieuwe toestel al gevuld met het besturingssysteem en een flink aantal apps, zodat er veel minder opslagruimte overblijft dan op de verpakking staat. De Consumentenbond wil graag dat fabrikanten vermelden hoeveel ruimte overblijft voor de gebruiker.

Soms blijkt die mooie nieuwe smartphone schrikbarend weinig opslagruimte over te hebben voor bestanden van de gebruiker. Het toptoestel van Samsung, de Galaxy S4, heeft van de 16 gigabyte bijna 7 gigabyte nodig voor het besturingssysteem Android en de voorgeïnstalleerde apps. Slechts 9,2 gigabyte blijft over voor de gebruiker zelf, meldt de  Consumentenbond. Zo kan de klant veel minder apps, muziek, foto's en video's kwijt dan er op de doos staat vermeld. Bovendien kunnen apps niet op een sd-geheugenkaart worden geïnstalleerd. Dit is de reden voor de consumentenorganisatie om in actie te komen.

De Consumentenbond heeft op zijn website een interessant vergelijkend overzicht geplaatst met de hoeveelheid vrije opslagruimte van diverse merken smartphones. Daaruit blijkt dat de 16 GB-smartphones met Android de grootste ruimteslurpers zijn. Deze houden gemiddeld 10,8 GB opslagruimte over voor de gebruiker. Android wordt gevolgd door BlackBerry OS (11,3 GB), iOS (13,4 GB) en Windows Phone (14,2 GB). Het gemiddelde ligt op ongeveer 12 gigabyte.

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Consumentenbond, Opslagruimte

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord