Computex: Asus Transformer Book Trio met W8 én Android

Asus heeft een wel érg apart apparaat tevoorschijn getoverd op de Computex: de Transformer Book Trio is volgens deze Taiwanees 'drie apparaten in één': notebook, tablet én desktop. Dat komt doordat het tabletdeel en het toetsenborddock onafhankelijk van elkaar kunnen draaien.

De Asus Transformer Book Trio is een fascinerende hybride. Als notebook is het een volwaardig Windows 8-apparaat, draaiend op een Intel Core i7 (Haswell). Koppel je het 11,6-inch full-hd scherm los, dan verandert dit scherm in een Android-tablet dankzij de ingebouwde Intel Atom-processor. Maar op dat moment kun je het toetsenborddeel gewoon aan een externe monitor koppelen, om zo door te kunnen werken. Een knap staaltje technologie dat vooral interessant is voor mensen met kinderen: je koppelt thuis je Transformer Book Trio aan je monitor en geeft het tabletdeel aan de kids, om spelletjes te spelen.

Prijs en beschikbaarheid van de Trio zijn nog niet bekend; zoals gebruikelijk bij Asus kan het wel een tijdje duren voor dit product daadwerkelijk in de winkel ligt. 

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Notebooks

Tags: Computex