abonneren

Computex: Asus kondigt drie nieuwe tablets aan

Asus laat zich gelden met een spectaculaire persconferentie. Zo zien onder meer drie nieuwe tablets het levenslicht. Het gaat om de Asus New Transformer Pad Infinity, de Asus FonePad Note HD6 en de Asus MEMO Pad HD7. Van deze drie producten is de Infinity uiteraard het paradepaardje.

Om maar te beginnen met de Asus New Transformer Pad Infinity: we hebben het hier over een 10,1-inch tablet met een pittige schermresolutie (2560 x 1600 pixels), mogelijk gemaakt dankzij de razendsnelle nVidia Tegra 4-processor die op 1,9 GHz zijn werk doet. Een andere opmerkelijke specificatie zijn de twee camera's, waarvan één met een 5-megapixel sensor. Zoals gebruikelijk in de Transformer Pad-serie wordt de Infinity naar wens geleverd met een toetsenbord dock, ditmaal voorzien van een razendsnelle usb3.0-poort.

De recentelijk geïntroduceerde Asus FonePad krijgt meteen gezinsuitbreiding met de FonePad Note HD6, waarbij 'Note' gejat lijkt van concurrent Samsung en verwijst naar de meegeleverde stylus. Hoewel deze tablet een slag kleiner is dan het origineel (6 inch tegenover 7 inch voor de normale FonePad) heeft Asus er ditmaal een heus full-hd-scherm (1920 x 1080) in weten te knutselen. Ook deze FonePad draait op een Intel Atom Z2560, bevat een 3G-simslot en is geschikt om mee te bellen. Het laatste weetje: in plaats van een matige speaker aan de achterzijde zijn er nu twee speakers aan de voorzijde ingebouwd. We verwachten dan ook dat de geluidskwaliteit van de FonePad Note HD6 een stuk beter is dan van de normale FonePad.

Asus FonePad Note HD6

De laatste tablet is er eentje voor de budgetbewuste koper: de MEMO Pad HD7. Zoals de toevoeging al verklapt gaat het om een tablet met een 7-inch 1280x800-scherm. Denk aan de Nexus 7, maar dan net wat nieuwer en gelikter: de tablet is amper een centimeter dik, heeft twee camera's, stereo speakers en is verkrijgbaar in meerdere kleurtjes. Het leukst is de prijs: $129 voor het 8GB-model (vermoedelijk niet in Nederland beschikbaar) en $149 voor het 16GB-model.

Asus MEMO Pad HD7

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: tablets

Nieuws headlines

Laatste reactie