abonneren

Computex: Acer verbetert Aspire S7-serie

Acer heeft vandaag op zijn Computex-persconferentie een vernieuwde Aspire S7 aangekondigd. De flinterdunne Aspire S7-ultrabooks vormen het topsegment van Acer. Het grootste kritiekpunt van de S7 lijkt aangepakt te zijn.

Al te veel details liet Acer niet los over de nieuwe Aspire S7, maar duidelijk is dat de Aziaat het grootste kritiekpunt ter harte heeft genomen: de accuduur. Acer claimt dat de S7 zeker 30 procent langer meegaat dan zijn voorganger. Ook is het scherm aanzienlijk verbeterd. Er wordt nu gebruik gemaakt van een schermresolutie van 2560 x 1440, waarmee de ultrabook een Retina Display-achtig plaatje op het scherm weet te toveren. Ok een ander kritiekpunt, de matige toetsen, zijn aangepakt: er is nu meer travel (diepere aanslag) en het gehele toetsenbord is van achtergrondverlichting voorzien. Helaas ontbreekt ook op het nieuwe model de rij Fn-functietoetsen, voor sommigen een dealbreaker bij een apparaat in deze prijsklasse. De S7 is nog steeds zo dun en licht als voorheen, een indrukwekkende prestatie van Acer, al is er ditmaal gekozen voor een wedge-vorm in plaats van een rechte vorm.

Apart is dat Acer met geen woord rept over een 11,6-inch variant van de S7. De demomachines zijn allemaal uitgerust met een 13,3-inch scherm. Het is dan ook maar de vraag of het 11,6-inch model een opvolger krijgt. Over de gebruikte processor wil Acer vooralsnog geen uitspraken doen, waarschijnlijk op verzoek van Intel, die de Haswell-processor nog niet helemaal uit de doeken heeft gedaan.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Notebooks

Tags: Notebooks