abonneren

Computex: Acer kondigt Liquid S1-phablet aan

Op de grootste technologiebeurs van Azië, de Computex in Taipei, heeft Acer een Androidtelefoon met 5.7 inch HD-scherm aangekondigd. We kunnen hier met recht spreken van een phablet, een tussenvorm die ergens tussen een smartphone en een tablet ligt, die ook nog eens een mooi prijskaartje heeft

De Acer Liquid S1 bevat zoals gezegd een 5.7 inch groot scherm met een resolutie van 1280 x 720 pixels. Deze resolutie is niet echt bijzonder te noemen, hij is bijvoorbeeld gelijk aan die van de Samsung Galaxy Note II. Verder vinden we een 1.5 GHz quad-coreprocessor in het toestel, 1GB aan RAM- en 8GB aan intern geheugen welke uitgebreid kan worden via een microSDkaart tot 32GB. De accu van 2400mAh kan volgens Acer een dag mee. Er is ook een variant waar je twee simkaarten in kan plaatsen, dual-sim dus.

Acer heeft het zogenaamde "Acer Float User Interface" aan de S1 toegevoegd. Dit stelt je in staat om meerdere schermen naast elkaar te openen. De Float Caller-notificatie geeft bijvoorbeeld een pop-upscherm weer bovenop je huidige scherm. Zo kun je ervoor kiezen om een gesprek op te nemen of te weigeren, eventueel met een bericht. Daarnaast ziet Acer het belang van werken "in de cloud" ook in en levert daarom de apps AcerCloud Docs en with Acer Remote Files mee.

De Acer Liquid S1 moet Nederland en België in het derde kwartaal van dit jaar aan gaan doen. De verkoopadviesprijs ligt op €349,-.

Geschreven door: Claudia Rahanmetan op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Liquid