abonneren

Commodore leeft voort als smartphone

Je verwacht het niet, maar er komt een smartphone uit die de naam Commodore draagt. Inclusief hetzelfde logo dat in 1982 al op de Commodore 64 prijkte, nog altijd 's werelds meestverkochte spelcomputer.

Een Italiaanse startup zegt het merk nu in handen te hebben en lanceert daarom deze week de Commodore PET, een Android-toestel. Daarop staan standaard twee emulators geïnstalleerd, waardoor je er Commodore 64- en Atari-spelletjes op kan spelen.

Specificaties

Verder heeft de smartphone een 5,5 inch scherm met een resolutie van 1920x1080, beschermd door Gorilla Glass 3. Het toestel draait op een 64-bit octa-core MediaTek processor met een snelheid van 1,7 GHz en beschikt over een ARM Mali T760 GPU.

Aan de achterkant zit een 13 megapixel-camera, aan de voorzijde een 8 megapixel-camera. De accu heeft een flinke capaciteit van 3000 mAh. Er is ondersteuning voor dualsim en voor 4G. 

Prijs en beschikbaarheid

De Commodore PET is niet direct in Nederland verkrijgbaar, wel in Italië, Duitsland, Frankrijk en Polen. Daar wordt de smartphone verkocht voor 275 euro (16 GB opslagruimte en 2GB RAM) en voor 330 euro (32 GB en 3 GB RAM). De opslag is uit te breiden dankzij de ingebouwde micro-sd slot.

Bron: Wired

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Commodore

Laatste reactie