abonneren

CNN neemt Mashable over

Het is in 2005 in Schotland begonnen als een simpel techblog, gemaakt in Wordpress. Nu heeft Mashable 50 miljoen pageviews per maand. Interessant genoeg voor CNN om voor omgerekend 150 miljoen euro over te nemen.

Reuters heeft van een anonieme bron vernomen dat CNN Mashable gaat overnemen. Dinsdag moet het nieuws bekend worden, maar het is overduidelijk uitgelekt. 

CNN betaalt ongeveer 150 miljoen euro voor de website die 20 miljoen unieke bezoekers en 50 miljoen pageviews per maand haalt (nog steeds werkend op Wordpress overigens). Mashable en CNN werken al langer samen; de website levert nieuws aan CNN. 

CNN is - naar het lijkt - bezig zijn positie te versterken op tech-gebied. Eerder nam het al een mobiele app over die het mogelijk maakt je eigen nieuwsmagazine te maken: Zite. 

Geschreven door: Jaap Veenstra op

Category: Nieuws, Organisatie

Tags: internet, Overnames

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord