}
abonneren

'Cinematic Mode' voor PlayStation VR biedt virtuaal scherm van 226 inch groot

Sony rust de PlayStation VR-headset uit met een 'Cinematic Mode', waarbij je een televisiescherm van 226 inch groot voor je neus krijgt.

Volgens Sony is het effect vergelijkbaar met het zitten op de voorste rij van een bioscoopzaal. Wie dat in het echt wel eens gedaan heeft, weet hoe oncomfortabel dat is. Om alles te kunnen zien, moet je wel je hoofd heen en weer bewegen.

Is dat een beetje teveel van het goeie, dan zijn er nog twee kleinere schermen te selecteren. 163 inch is de standaard grootte, waarnaast 117 inch ook nog een optie is. Hierbij beweegt het scherm mee met je hoofdbewegingen. Je zou dus zelfs liggend kunnen kijken.

Films en games

De Cinematic Mode kan bijvoorbeeld gebruikt worden om films op een groter scherm dan je eigen televisie te beleven. Daarnaast maakt de functie het ook mogelijk om gewone, 'platte' PlayStation 4-games te spelen met de VR-bril op.

Sony lanceert de headset op 13 oktober voor 399 euro, maar dan ben je er nog niet. Je moet namelijk ook een PlayStation Camera in huis halen, en het liefst ook Move-controllers. Vermoedelijk komt er wel een mooie bundel op de markt.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Virtual reality

Tags: PlayStation 4, PlayStation VR

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Java Developer - CGI