abonneren

Chromebooks krijgen pincode-optie voor ontgrendelscherm

Chromebooks krijgen in de toekomst een optie om het ontgrendelscherm te beveiligen met een viercijferige pincode, in plaats van een Google-accountwachtwoord.

Het ontgrendelscherm komt tevoorschijn zodra de notebook uit de standby-stand komt. De zogeheten 'Pin Unlock'-functie zou echter niet gepland zijn voor het inlogscherm dat gepasseerd moet worden na een reboot.

De site Omg Chrome ontdekte de nieuwe security-feature in de nieuwste Canary-variant van Chrome OS. Deze builds worden door Google gebruikt om nieuwe functies eerst eens uit te proberen. In een later stadium komen ze pas voor reguliere gebruikers uit. Zodra het zo ver is, zouden Chromebook-gebruikers daarvan een speciale notificatie krijgen. 

Smart Lock

Op een alternatieve manier inloggen kan ook via een smartphone, maar dat moet dan wel een Android-toestel zijn. Middels 'Smart Lock' hoef je niet telkens opnieuw in te loggen op een Chromebook zodra je met hetzelfde account ook ingelogd bent op een gekoppelde Android-smartphone, wat werkt via een Bluetooth-verbinding.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Security

Tags: Chromebook, Wachtwoord