abonneren

Chrome OS straks onder Windows 8.1

Google wil Chrome OS meer bekendheid geven bij het grote publiek. Het cloud-besturingssysteem draait vooralsnog alleen op Chromebooks van de zoekgigant, maar Google wil ook graag een versie die te starten is via de Modern-tegelinterface van Windows 8.1.

De Windows-versie van Chrome OS bevindt zich inmiddels in bètafase. In theorie kun je Chrome OS nu al draaien onder Windows door het te virtualiseren, maar Google wil graag een makkelijke en goed geïntegreerde oplossing bieden voor gebruikers. Op dit moment maakt de bètaversie gebruik van de Chrome-webbrowser. Deze presenteert zich als een startpagina voor Google-diensten, inclusief applicatielauncher. Chrome werkt overigens alleen onder de Modern-interface als je hem als standaardbrowser instelt.

Interessant is dat de aan Chrome OS-aangepaste Chrome-browser los staat van de normale Chrome-tak. Die ondersteunt tevens webapps, maar is veel minder geschikt als 'besturingssysteem'. Het is nu de vraag of Google Chrome en Chrome OS op termijn als losse producten blijft zien, of ze aan elkaar gaat koppelen.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags:

Laatste reactie