abonneren

Chinezen werken aan octacore smartphone

Quadcore smartphones zijn volgend jaar misschien alweer uit de mode. Vanuit Aziƫ komt het gerucht dat de Chinese multinational ZTE aan een octacore smartphone werkt. Deze staat bekend onder de heldhaftige codenaam Apache.

Momenteel is ZTE een kleine locale speler in de Chinese smartphonemarkt, maar als de geruchten waar zijn dan plaatst het bedrijf zich wereldwijd meteen op de kaart. ZTE zou de smartphone uitrusten met een 8-core ARM15 MT6599 processor van Mediatek.

Deze processor zou zijn geproduceerd met 28nm technologie van TSMC, maar is nog niet officieel aangekondigd, meldt Unwired View. Als deze processor daadwerkelijk bestaat, dan heeft Mediatek concurrenten als Nvidia en Qualcomm ingehaald.

Tot de overige specificaties van de ZTE Apache behoren onder andere een 1080p full HD scherm, een 13 megapixel camera en 4g netwerkondersteuning. Waarschijnlijk draait de smartphone met Android.

Chinese smartphonemakers als Huawei hebben dit jaar al eerder geprobeerd om toegang te krijgen tot het wereldwijde toneel met een smartphone die was uitgerust met een quadcoreprocessor. Daar zijn zij tot nu toe nog niet in geslaagd, maar vroeger of later zou dit toch moeten lukken. De Chinese bedrijven volgen daarbij ongeveer dezelfde strategie als de Japanse en Koreaanse bedrijven vroeger deden met de productie en verkoop van goedkope elektronicaproducten.

Bron: Unwired Review

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: smartphones, Zte, mediatek