abonneren

Chinese smartphone standaard met malware geleverd

Beveiligingsbedrijf G-Data heeft een smartphone ontdekt die standaard met malware wordt geleverd. Op de Chinese telefoon van het merk Star staat een malafide versie van de Google Play Store, die automatisch op de telefoon staat.

G-Data zegt dat de kwaadaardige app een trojan is, die de gegevens van de gebruiker doorstuurt naar een server in China. Het gaat daarbij om informatie zoals inloggegevens voor Google of sociale netwerken die op de telefoon worden geïnstalleerd, of browsergegevens.

Zelfde icoon

Het gaat om een applicatie die voor gebruikers bijna niet te ontdekken is. De app heeft hetzelfde icoontje als de echte Google Play Store, maar verzamelt op de achtergrond een log met lopende processen.

Geïntegreerd

Het programma kan niet verwijderd worden van de telefoon, omdat is in geïntegreerd in het besturingssysteem van het toestel.

Goedkoop Chinees

Goedkope smartphones uit China zijn flink in opkomst, maar het blijft dus opletten geblazen. In China worden b-merken gemaakt met bijna dezelfde specficaties als toestellen van bijvoorbeeld Samsung, HTC of Apple. Maar zoals altijd moet je sceptisch blijven voor deals die te mooi lijken om waar te zijn. De N9500 kost slechts 160 euro.> De Oneplus One is zo'n goedkope Chinese smartphone. Lees er hier alles over.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Malware