abonneren

China massaal aan de iPhone

De iPhone is zo populair in China dat er daar in het afgelopen kwartaal meer van zijn verkocht dan in de Verenigde Staten. En dat is voor het eerst in de geschiedenis van Apple.

The Financial Times schrijft daar vandaag over. Volgens die site gaat Apple die cijfers dinsdag officieel bekendmaken tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers.

De populariteit is onder meer te danken aan Apples partnerschap met China Mobile, de grootste provider van China. Naar verwachting is de Chinese consument goed voor 36 procent van alle verkochte iPhones van het afgelopen kwartaal. In de Verenigde Staten is in dezelfde periode 24 procent van alle iPhones verkocht. Chinezen kopen gezamenlijk twee miljoen meer iPhones dan de Amerikanen.

Xiaomi 

Vorig jaar stond het in hetzelfde kwartaal nog 29 procent voor de Verenigde Staten en 22 procent voor China. Eerder al voorspelde Apple-topman Tim Cook dat de Chinese markt de Amerikaanse zou inhalen. Ondanks dat het zo goed gaat met de Chinese iPhone, worden smartphones van lokale Xiaomi echter nog het meest verkocht.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Xiaomi

Nieuws headlines

Laatste reactie