abonneren

'China legt ontwikkelaarssite GitHub plat'

GitHub kampte dagenlang met geavanceerde DDoS-aanvallen, die vermoedelijk te wijten zijn aan China. Op de site delen softwarebouwers code met elkaar, bijvoorbeeld van opensource-projecten.

Daaronder bevinden zich projecten die Chinese internetgebruikers bepaalde geblokkeerde websites binnen het land alsnog laat bezoeken. Juist die pagina's bukten het meeste onder de DDoS-aanvallen, die zich telkens aanpasten zodra de beheerders van GitHub een oplossing vonden. 'De grootste cyberaanval op GitHub ooit' duurde zodoende van donderdag tot zondagavond. Inmiddels klautert de site er weer voorzichtig bovenop. 

Bij de aanvallen werd onder meer het verkeer van de populaire Chinese zoekmachine omgeleid naar GitHub, waardoor de site overbelast raakte. "Ondertussen is wel duidelijk dat een bepaald type content hier het doelwit is," verklaart GitHub in een blogpost. Veiligheidsexperts sluiten niet uit dat de Chinese overheid een hand in de aanval heeft. Uit recent onderzoek bleek nog dat 41 procent van alle cyberaanvallen afkomstig is uit China. Daarmee loopt het land ver voor op andere landen.

Blokkade

Diensten van Google, als ook social media-kanalen en veel andere websites zijn niet toegankelijk in China. Inwoners van het land moeten het stellen met Chinese alternatieven, die door de overheid gemakkelijker in de gaten te houden zijn.

Bron: The Wall Street Journal

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Security

Tags: ddos

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord