abonneren

China infiltreert Amerikaanse chips

Chips van het Amerikaanse leger zijn in China voorzien van spionagemogelijkheden. Onderzoekers van de Universiteit van Cambridge ontdekten een backdoor waarmee onverlaten de chip kunnen uitschakelen of herprogrammeren.

Cyberspionage is voor veel bedrijven en overheden een reële angst. Beveiligingsbedrijf McAfee geeft medewerkers voor reizen naar China een wegwerplaptop mee, die bij thuiskomst niet meer in het McAfee-netwerk geplugd mag worden uit angst voor Chinese afluisterapparatuur. Tot nu toe was er weinig bewijs dat dit soort praktijken daadwerkelijk plaatsvonden, maar de ontdekking van een groep Engelse onderzoekers levert definitief bewijs.

De onderzochte chip is in China gefabriceerd. In Amerika wordt het model gebruikt voor wapens, kerncentrales en openbaar vervoer. Met nieuw ontwikkelde hardware slaagde het onderzoeksteam erin een onbekende backdoor te ontdekken. Met een geheime sleutel is de chip uit te schakelen of te herprogrammeren. Wat China er mee zou willen bereiken is onbekend. Door het gebruik in kritieke infrastructuur kan misbruik van de chip grote problemen opleveren. Het is niet te zeggen of de chip al tijdens de ontwerpfase is voorzien van een backdoor, of dat de Chinese fabrikant tijdens het fabricageproces een wijziging heeft toegevoegd.

Bron: Sergei Skorobogatov

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Nieuws, Security

Tags: Chip, Backdoor

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord