CES 2017: LG slaat nieuwe weg in met Super UHD-tv's

LG introduceert tijdens CES 2017 een nieuwe reeks Super UHD-tv's die gebruik maken van Nano Cell-technologie. Met deze techniek worden kleuren realistischer weergegeven en is de kijkhoek stukken groter.

Nano Cell-schermen bestaan uit miniscule deeltjes die een doorsnede meten van slechts één nanometer (één miljardste van een meter). Hierdoor kunnen kleuren veel scherper worden weergegeven, omdat er geen zogeheten overloop is van de ene naar de andere pixel. Met de Nano Cell-technologie is volgens LG zelfs een kijkhoek tot 60 graden mogelijk zonder dat dit de waargenomen beeldkwaliteit beïnvloedt. LG werkt hiervoor samen met het bedrijf TechniColor - het bedrijf dat ook op filmgebied actief is.

Nieuwe serie tv's

LG's nieuwe line-up omvat de SJ9500, SJ8500 en de SJ8000 die alledrie zijn voorzien van deze nieuwe Nano Cell-technologie. Bovendien bieden ze volgens LG ook veel helderdere beelden, omdat gebruik wordt gemaakt van de verbeterde ULTRA Luminance-techniek, waardoor beelden helderder en scherper kunnen worden getoond. De tv's beschikken daarnaast over ondersteuning voor diverse HDR-formaten als Dolby Vision, HDR10 en Hybrid Log Gamma (HLG). Alle genoemde modellen zijn daarnaast smart-tv's met internetfunctionaliteit, hebben WebOS Smart TV versie 3.5 als besturingssysteem en beschikken over Magic Remote- en Magic Link-functies.

Dun

LG brengt ook tv's uit in de zogeheten Signature-serie. Dit zijn luxere en dunne OLED-tv's. De dikte van de LG Signature W is bijvoorbeeld slechts 2,27mm dik. De audio is bij deze tv's niet in het scherm geïntegreerd, maar in een aparte box die onder de televisie kan worden geplaatst.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, CES 2017

Tags: LG, nano cell, ces2017