abonneren

CES 2012: Sony nextgen smartphone Xperia S

Op de CES in Las Vegas toont Sony zijn next generation smartphone de Xperia S.Het is de eerste 'Sony Only' Android-smartphone in de nieuwe Xperia NXT-serie.

Het toestel is het eerste Sony toestel na de scheiding tussen Sony en Ericsson. Aan de samenwerking van Sony en Ericsson kwam vorig jaar een einde.  De Xperia S is een Android toestel met  een12 MP camera, waarmee je razendsnel (vanuit standby in 1,5 seconde) fotos neemt. De foto’s kunnen vervolgens met een druk op de knop draadloos worden gedeeld. De camera maakt video-opnamen in 720p.

Het kloppend hart van het toestel is een 1,5 GHz dualcore processor. De content kan worden bekeken op een hoog resolutie (720 x 1 280 pixels) beeldscherm van 4,3 inch. Wil je het liever op een ander scherm zien dan kan dat. De Xperia S maakt eenvoudige connectiviteit mogelijk waardoor content ook op tv, laptop of tablet bekeken kan worden.

Ook kan je favoriete content van het Sony Entertainment Network bekijken door  de Xperia S met een HDMI kabel  op de televisie aan te sluiten. De Xperia S is ook voorzien van NFC (Near Field Communication), zodat consumenten hun content met anderen kunnen delen en gebruik kunnen maken van een steeds groeiend aantal NFC-applicaties en diensten.

Sony zwijgt over de Android-versie die op het toestel geleverd wordt. Het gerucht gaat dat het toestel met Android 3.2 (Honeycomb) uitkomt. Beschikbaarheid en prijs zijn ook nog onbekend.

Zie ook onderstaand CES-filmpje.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: