abonneren

Certificaat OV-Chipkaart.nl ingetrokken

De website van de OV-Chipkaart lijkt vroeg deze middag in de problemen te zijn gekomen. Het veiligheidscertificaat is ingetrokken door Verisign.

Via Twitter wordt gemeld dat het veiligheidscertificaat van OV-Chipkaart.nl ingetrokken is. De site wordt daarom door sommige browsers als onveilig bestempeld. Verisign heeft het certificaat ingetrokken, onbekend is waarom. TLS, het bedrijf achter de chipkaart, heeft de site inmiddels op zwart gezet.

We hebben TLS benaderd voor een reactie op het onverwachte onderhoud aan de website. De hostingprovider heeft volgens TLS per abuis de complete site op zwart gezet. Het onderhoud heeft betrekking op de webshop en het onderdeel Mijn OV-Chipkaart. Volgens de woordvoerder wordt er gewerkt aan het "implementeren van een nieuw certificaat".

De werkzaamheden worden zo snel mogelijk afgerond, maar een precieze termijn is niet bekend. Daarnaast is onbekend waarom het certificaat ineens ingetrokken werd.

Update 16:53: alle diensten op OV-Chipkaart.nl zijn weer beschikbaar. Het ingetrokken certificaat had de vervanging van een verlopen certificaat moeten zijn, maar daar is volgens TLS "iets misgelopen" waarop het nieuwe certificaat werd ingetrokken. De dienst is nu voorzien van een compleet nieuw certificaat dat de problemen heeft verholpen.

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags: beveiliging, Tls, Ov-chipkaart

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord