Certificaat OV-Chipkaart.nl ingetrokken

De website van de OV-Chipkaart lijkt vroeg deze middag in de problemen te zijn gekomen. Het veiligheidscertificaat is ingetrokken door Verisign.

Via Twitter wordt gemeld dat het veiligheidscertificaat van OV-Chipkaart.nl ingetrokken is. De site wordt daarom door sommige browsers als onveilig bestempeld. Verisign heeft het certificaat ingetrokken, onbekend is waarom. TLS, het bedrijf achter de chipkaart, heeft de site inmiddels op zwart gezet.

We hebben TLS benaderd voor een reactie op het onverwachte onderhoud aan de website. De hostingprovider heeft volgens TLS per abuis de complete site op zwart gezet. Het onderhoud heeft betrekking op de webshop en het onderdeel Mijn OV-Chipkaart. Volgens de woordvoerder wordt er gewerkt aan het "implementeren van een nieuw certificaat".

De werkzaamheden worden zo snel mogelijk afgerond, maar een precieze termijn is niet bekend. Daarnaast is onbekend waarom het certificaat ineens ingetrokken werd.

Update 16:53: alle diensten op OV-Chipkaart.nl zijn weer beschikbaar. Het ingetrokken certificaat had de vervanging van een verlopen certificaat moeten zijn, maar daar is volgens TLS "iets misgelopen" waarop het nieuwe certificaat werd ingetrokken. De dienst is nu voorzien van een compleet nieuw certificaat dat de problemen heeft verholpen.

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags: beveiliging, tls, ov-chipkaart