abonneren

Camera’s nieuwe Nexus-smartphones ‘gestoord goed’

Een hoge pief van Google is in een Google+-post betrapt op de uitspraak dat de camera van de volgende Nexus-telefoon waanzinnig is.

Google heeft met de Nexus-lijn smartphones krachtige en interessante producten neergezet. De camera van deze smartphones viel alleen tot nu toe ietwat tegen. Google-bestuurslid Vic Gundotra heeft op Google+ nu echter tussen en neus en lippen even gemeld dat hij van de camera’s van toekomstige Nexus-smartphones erg veel verwacht. “We zijn hard bezig Nexus telefoons te maken met waanzinnig goede camera's. Wacht maar af, je zult het zien.”, Aldus Gundotra in een commentaar op zijn eigen post.

In de bewuste post vraagt Vic Gundotra zich af of hij zijn digitale spiegelreflexcamera nog wel moet meenemen op zijn bergtripje. Smartphones maken immers ook steeds betere foto’s en Gundotra twiujfelt of het de moeite waard is om een zware DSLR met bijbehorende lenzen mee te sjouwen. Uiteraard neemt hij zijn Google Glass-bril en zijn Android-smartphone sowieso mee.

Smartphone-camera's

De top-smartphones van de besturingssystemen iOS, Android en Windows Phone zijn op het moment respectievelijk de iPhone 5, Galaxy S III en de Nokia Lumia 920. De Lumia 920 steekt daarbij nog een stukje boven de rest uit qua camerakwaliteit, maar ook de fotokwaliteit van de iPhone 5 of Galaxy S III wordt door de Galaxy Nexus of Nexus 4 niet gehaald. De Nexus-serie kenmerkt zich namelijk wel altijd al door een evenwichtige set aan kwaliteiten, maar blijkbaar wil Google nu ook het laatste ondergeschoven kindje eens een flinke lift geven.

De volgende Nexus-smartphone zou volgens de geruchten de X Phone van Motorola zijn en wordt verwacht op de I/O Developer Conference in mei.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Nexus, x phone