abonneren

Buma/Stemra vraagt nog geen geld voor embedden muziek

Buma/Stemra reageert op de berichtgeving over het betalen van licentiekosten voor embedded muziek op websites.
In 2010 zal het gebruik van muziek via embedded techniek niet in rekening worden gebracht, voor 2011 zijn nog geen afspraken gemaakt.

De Buma/Stemra stelt dat in de berichtgeving in verschillende media twee dingen door elkaar halen; het tarief voor gebruik van achtergrondmuziek op zakelijke websites (met VNO-NCW afgestemd) en zogenaamde R/TV-licenties.

Het verschil zit hem in het feit dat de achtergrondmuziek een ondersteunende functie heeft voor een website, maar dat het bij sommige portals een primaire functie heeft, waarmee deze sites een duidelijke meerwaarde creëren of er geld mee verdienen. Dergelijke portals dienen daarom R/TV-licenties af te sluiten, ook voor embedded muziek.

Buma/Stemra benadrukt dat het hier nergens gaat over het factureren van particulieren of particuliere websites. Mensen die dus muziek via een andere website op hun Hyves zetten, hebben vooralsnog niets te vrezen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord