abonneren

Buma/Stemra steunt voorstel downloadverbod

Buma/Stemra laat via een persbericht weten blij te zijn met het voorstel van staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven, om downloaden uit illegale bron te verbieden.

Volgens Buma/Stemra directievoorzitter Hein van der Ree is het verbod een voorwaarde om een gezonde online markt te kunnen ontwikkelen. “Tegen gratis valt niet te concurreren. Nieuwe initiatieven zoals Spotify, waar ze de componisten wel betalen, kunnen alleen maar succesvol worden in een gezonde markt”.

Volgens Buma/Stemra ligt de focus van het voorstel op het aanpakken van de illegale sites en wordt de consument ontzien. De sites die over de ruggen van componisten en tekstdichters miljoenen verdien moeten aangepakt worden zo stelt Hen van der Ree.

In andere Europese landen zouden soortgelijke maatregelen zorgen  voor een positief effect op de online-markt. In Zweden steeg deze markt met 35% en de verkoop van fysieke producten zoals cd’s en dvd’s met 9% volgens Buma/Stemra.

De auteursrechtenorganisatie stelt verder: “Online is de toekomst. Mensen zullen steeds meer daar hun muziek willen kopen of beluisteren. De maatregelen die Teeven voorstelt geeft de componisten en tekstdichters uit Nederland een grotere en  eerlijkere kans om in de toekomst voor hun werk, het schrijven van liedjes, gewoon en redelijk vergoed te worden”.

 

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord