abonneren

Budget-smartphone Lumia 625 met 4G gelanceerd

Nokia heeft de Lumia 625 aangekondigd. Het is een Windows Phone met 4G-functionaliteit, een aanzienlijk 4,7 inch-scherm en een erg zacht prijsje van 220 euro.

Nokia heeft de Lumia 625 aangekondigd, een betaalbare 4G-smartphone met een groot 4,7 inch-scherm voor 220 euro.

De Lumia 625 bouwt verder op het ondertussen welgekende design van de Lumia-reeks en beschikt over het grootste scherm dat momenteel op een Nokia-smartphone te vinden is. Het toestel draait op Microsofts mobiele besturingssysteem Windows Phone 8.

De telefoon draait op een 1,2 GHz dual-core Snapdragon S4-processor en beschikt over 512MB RAM-geheugen. Intern geheugen bedraagt 8GB, maar kan nog worden uitgebreid met een SD-geheugenkaartje van maximaal 64GB. Het 4,7 inch-scherm heeft een resolutie van 800 op 480 pixels (201 ppi). Een 2.000 mAh-batterij voorziet het toestel van energie.

Een duidelijk pluspunt is de ondersteuning voor 4G, dat kom je nog niet zo veel tegen in deze prijsklasse en maakt dat de telefoon is voorbereid op de evolutie naar snellere mobiele netwerken, die momenteel volop aan de gang is.

De Lumia 625 is van een 5 megapixelcamera voorzien en geniet van dezelfde camera apps die we ook in de duurdere Lumia’s terugvinden, zoals Nokia Smart Camera en Nokia Cinemagraph. Aan de voorkant zit een VGA-camera zodat je ook kan videobellen.

De Nokia Lumia 625 zal beschikbaar zijn in het oranje, geel, felgroen, wit en zwart. Het achterpaneel is verwisselbaar, zodat je het toestel makkelijk kan personaliseren. De telefoon krijgt een adviesprijs van 220 euro (exclusief btw) en zal wereldwijd beschikbaar zijn vanaf het derde kwartaal van 2013.

Geschreven door: Dries Cludts op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Lumia, Lumia 625

Laatste reactie