abonneren

BrowserPopcorn nu alweer offline gehaald

De 'Popcorn Time in je browser' BrowserPopcorn is zoals verwacht na een dag alweer offline gehaald. Opmerkelijk genoeg blijkt de dienst het werk te zijn van een vijftienjarige programmeur uit Servië.

BrowserPopcorn werd eerder deze week erg populair als de 'Popcorn Time in je browser'. Op de website was het mogelijk torrents te streamen, zonder dat daar extra software voor nodig was. De site was dan ook gebaseerd op het notoire Popcorn Time.

Offline

De site is na zo'n 3 dagen alweer offline gehaald. Op de site staat nu alleen een kort bericht van de ontwikkelaar, die stelt dat het genoeg is geweest met BrowserPopcorn.

Legale alternatieven

"Dit project was nooit bedoeld als gevecht voor piraterij, maar een experiment om de streaming-technologie uit te proberen", stelt de maker. Hij wijst op legale alternatieven om films te kijken, zoals iTunes en Netflix.

Eigen server

Opvallend genoeg geeft de eigenaar wel instructies over hoe je zelf een eigen versie van BrowserPopcorn op kunt zetten, die je als lokale server kunt draaien. Die instructies zijn simpel: Een zipje downloaden en ergens dubbelklikken, en je kunt de films alsnog kijken.

Boetes

BrowserPopcorn was gebaseerd op de open source-code van Popcorn Time, dat een doorn in het oog van auteursrechtenorganisaties is. Mede door het grote succes van Popcorn Time zei Brein gisteren dat het mogelijk boetes wilde uitdelen aan individuele gebruikers van zulke diensten.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Streaming media

Tags: Time, Popcorn

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord