abonneren

'Broncode Android Wear wijst op iPhone-app'

Google gaat Android Wear ook beschikbaar maken voor de iPhone. Daarmee moet het mogelijk worden om het grootste deel van de smartwatches ook aan een iPhone te koppelen. Tot nu zijn smartwatches alleen nog bruikbaar op Android-smartphones.

Dat blijkt uit de broncode van nieuwe én oude versies van Android Wear, ontdekte een ontwikkelaar.
 

 

 

Broncode

Op dit moment moet je Android Wear-horloges nog via een bijbehorende app koppelen aan je smartphone. Dat werkt alleen op Android-smartphones, want de app is niet te installeren op iOS. In de broncode van Android Wear staan echter duidelijke aanwijzingen dat Google het besturingssysteem ook voor iOS beschikbaar wil maken.

 

 

 

 

Slimme zet

Er gaan al langer geruchten dat Google werkt aan een iOS-versie van Android Wear. Dat is een slimme zet, want met de aankomende Apple Watch hebben veel iPhone-bezitters weinig keus als ze een smartwatch willen. Als Google Android Wear beschikbaar maakt voor iOS, wordt die keus plotseling heel veel groter. Je kunt dan kiezen uit de tientallen Android-smartwatches die er nu al zijn.

De nieuwste versie van Android Wear zou bovendien ook kunnen werken via wifi. Daarmee kun je ook berichten op je horloge krijgen wanneer die niet verbonden is met je telefoon.

 

 

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Wearables

Tags: