Brief naar EZ over anti-namaakverdrag

Een veertiental Nederlandse organisaties hebben in een brief naar het Ministerie van Economische Zaken hun zorgen geuit over het gebrek aan openheid in het overleg over het anti-namaakverdrag ACTA.ACTA staat voor ‘Anti-Counterfeiting Trade Agreement'. Dit verdrag komt tot stand door toedoen van een aantal international organisaties.
De onderhandelingen hierover vinden grotendeels in het geheim plaats. De briefschrijvers roepen de Nederlandse regering op de transparantie te vergroten en de reikwijdte van het verdrag te beperken tot het vervalsen van goederen.

Nu is er in de ACTA een uitgebreid hoofdstuk over de handhaving van intellectuele eigendomsrechten in de digitale omgeving opgenomen. De briefschrijvers vrezen onwenselijke gevolgen voor het grondrecht op communicatievrijheid en daarmee voor onze kenniseconomie en de persoonlijke vrijheid van internetgebruikers. De brief is geschreven namens 14 organisaties van belanghebbenden in de informatiemaatschappij, waaronder de Consumentenbond, Bits of Freedom en de HCC.

Bron: Bits of Freedom

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags: