abonneren

Boete voor rijden met Google Glass

Zelfs in Californië, het spirituele thuisland van gadgets en technologie, is het oppassen geblazen als je met Google Glass achter het stuur stapt. De Amerikaanse Cicilia Abadie kwam daar onlangs achter, toen we werd aangehouden door de politie en een boete kreeg voor het dragen van Google’s slimme bril achter het stuur.

Abadie werd aangehouden door een agent van de politie van San Diego en plaatste de prent – hoe toepasselijk – op het sociale netwerk Google+. De politie van Californië vindt het dragen van een Google Glass achter het stuur net zo gevaarlijk als het kijken naar je telefoon terwijl je rijdt. De Google Glass-eigenaresse roept op haar Google+-pagina advocaten op om op de zaak te reageren, in de hoop meer duidelijkheid te krijgen over de kwestie.

Google Glass moet in 2014 wereldwijd gekocht kunnen worden. Kunnen Nederlandse automobilisten ook beboet worden voor het dragen van Google's slimme bril? Het voorbeeld van Abadie hebben we voorgelegd aan het Nederlandse ministerie van Infrastructuur en Milieu: “Het is te vroeg om iets te kunnen zeggen over de mogelijkheden en gevolgen van Google Glass met betrekking tot het mobiliteitsbeleid”, zegt Jules van de Ven, persvoorlichter van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. “We zijn benieuwd naar de mogelijkheden die een slimme bril kan bieden, en eventuele risico’s voor verkeersveiligheid hebben bij introductie onze aandacht.”

Met Google Glass kunnen dragers informatie opvragen zonder hiervoor hun smartphone of tablet te hoeven pakken. De slimme bril laat namelijk informatie zien in het gezichtsveld van de drager, waaronder routebeschrijvingen en weerinformatie. Door middel van een microfoon kunnen gebruikers ook gesproken vragen aan het apparaat stellen. De bril gaat vervolgens via het internet op zoek naar het antwoord. Net als bij smartphones en tablets kunnen ontwikkelaars straks ook zelf apps maken voor Google Glass.

Geschreven door: Kenneth Stamp op

Category: Nieuws, Overig

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie