Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Blogdienst Tumblr straks met advertenties

Met ingang van 2 mei 2012 zullen gebruikers van de blogdienst Tumblr advertenties te zien krijgen. Dit is opvallend omdat oprichter David Kamp in het verleden heeft aangegeven reclame als laatste redmiddel te zien.

De achterliggende motieven voor deze beslissing zijn niet precies bekend. Het is mogelijk dat het slechter gaat met het bedrijf waardoor de inkomsten uit deze advertenties noodzakelijk worden. In 2010 vertelde oprichter David Kamp nog tegen The Los Angeles Times dat hij misselijk van advertenties werd. Tijdens Ad Age Digital Conference zei hij dat op de Tumblr Radar, waar opvallende berichten worden uitgelicht, ook betaalde berichten te zien zullen zijn. Op dit moment wordt nog weinig verdiend met de dienst. De enige inkomstenbron voor de site komt uit de verkoop van vrituele stickers, die 1 dollar per stuk kosten. Met zo'n virtuele sticker kun meer aandacht vestigen op een bericht. 

Geschreven door: Marc Boersma op

Category: Nieuws, Sociale netwerken

Tags: blogdienst, Tumblr, reclame

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie