abonneren

Blizzard ziet af van kruistocht tegen fraudeurs

Blizzard gaat het gebruik van echte namen op de internetfora toch niet verplicht stellen. Aanvankelijk wilde de gamesontwikkelaar dat iedereen zich onder zijn echte naam moest registeren, om fraude en misbruik te voorkomen, maar het plan stuitte op veel weerstand.Volgens Blizzard zou het verplicht stellen van echte namen voor een positieve en veilige atmosfeer moeten zorgen.
Gebruikers zagen dit echter niet zo; het zou de privacy en fantasie ondermijnen. Ook zou het nadelig zijn voor vrouwen, die makkelijker het slachtoffer van discriminatie zouden kunnen worden. Blizzard wist zich geen houding te geven tegen dit verweer, afgezien van de opmerking dat de fora 'optioneel' zouden zijn. Helaas schoot ook deze opmerking in het verkeerde keelgat van de miljoenen actieve forumgebruikers. Blizzard ziet nu af van zijn voornemens en voert geen veranderingen aan het forumbeleid door.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord