Blauwe vinkjes WhatsApp uit te zetten

Na een halve volksopstand en woedende gebruikers, is WhatsApp eindelijk bij zinnen gekomen en laat het je de blauwe vinkjes in de app uit zetten. Dat kan in de nieuwe versie van de app, die momenteel alleen nog via de website te downloaden is.
Bovendien kun je de blauwe vinkjes alleen uitzetten op Android. Later moet dat ook in iOS mogelijk worden.

Bèta

De blauwe vinkjes kunnen worden uitgezet in versie 2.11.444. Die staat op dit moment nog niet in de Play Store, maar is wel te downloaden via WhatsApp.com/android.

Instellingen

In die versie vind je onder instellingen -> account -> privacy een vinkje staan met 'Read receipts'. Als je dat uit zet, zien jouw vrienden niet meer wanneer je hun bericht hebt gelezen. Let wel op dat je daardoor ook niet kunt zien wanneer je vrienden jouw berichten hebben gelezen.

Gehate vinkjes

WhatsApp schakelde de blauwe vinkjes een aantal weken geleden in, tot groot ongenoegen van gebruikers. Die klaagden steen en been dat hun privacy in het geding kwam, nu hun gratis app zonder verdienmodel dat van Facebook is ineens kon bepalen wanneer iemand hun berichten las. Het lijkt erop dat WhatsApp naar die kritiek heeft geluisterd.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: blauwe vinkjes