abonneren

Blauwdrukken voor 3d-printen pistool offline gehaald

Op verzoek van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft Defense Distributed de blauwdruk van het pistool, dat via 3d-printing eenvoudig thuis te maken is, offline gehaald.

 

Deze week werd bekend dat de 25-jarige Cody Wilson het eerste werkende pistool heeft gemaakt met een 3d-printer. De blauwdruk van dit Liberator-pistool is in twee dagen tijd maar liefst 100.000 keer gedownload. Wilson maakte het vuurwapen met een tweedehands 3d-printer die hij voor 8.000 dollar op eBay had gekocht. Alleen de slagpin en de kogel zijn van metaal. De rest van het pistool maakt de 3d-printer laagje voor laagje van plastic. Het afvuren van dit wapen is overigens niet zonder gevaar. Als de wapenbezitter een iets te grote kogel in zijn 'Liberator' plaatst, dan knalt het uit elkaar.

Het doe-het-zelf pistool is inmiddels een doorn in het oog van de Amerikaanse overheid. Doordat deze grotendeels in plastic is uitgevoerd, glipt het gemakkelijk langs de detectiepoorten van de luchthavens. Hoewel de blauwdruk door Wilson zelf inmiddels offline is gehaald, lopen de Amerikaanse autoriteiten achter de feiten aan nu de documenten al op minimaal 100.000 computers staan. Via The Pirate Bay wordt de blauwdruk voor de verschillende onderdelen van het pistool nog vrolijk aangeboden door internetters.

De blauwdrukken zouden ook op de servers van Mega staan, een website die eigendom is van Kim Dotcom. De heer Dotcom is nu niet bepaald een vriend van de Amerikanen. De VS hebben een rechtszaak tegen hem aangespannen wegens het verspreiden van illegale content via het inmiddels offline gehaalde Megaupload.

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags: 3d-printen, Wapens, liberator

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord