}
abonneren

Blackphone: nieuwe ‘anti-NSA’-smartphone draait om privacy

Een gloednieuwe smartphone richt zich volledig op de veiligheid en de privacy van de gebruiker. De zogenaamde Blackphone wordt volgende maand op het Mobile World Congress in Barcelona aangekondigd.

Het Amerikaanse bedrijf Silent Circle heeft de beveiligde telefoon gemaakt, samen met de Spaanse hardwarefabrikant Geeksphone. Silent Circle is opgericht door niemand minder dan Phil Zimmermann, bedenker van de encryptiemethode PGP. Dit is een van de voornaamste manieren om versleutelde e-mails te versturen. Geeksphone staat bekend als één van de eerste makers van een smartphone met het Firefox-besturingssysteem.

Het is nog onbekend hoe de Blackphone precies werkt, maar het is al wel duidelijk dat het toestel draait op een aangepaste versie van Android, onder de naam PrivatOS. Alle Android-applicaties zullen werken op het toestel, maar dan met een extra laagje beveiliging. Deze moet zorgen voor meer privacy voor de gebruiker.

Silent Circle belooft onder meer dat telefoongesprekken, videochats en sms’jes veilig verstuurd kunnen worden. Bestanden kunnen namelijk alleen versleuteld worden opgeslagen en verstuurd. Bekijk hieronder een video over de Blackphone:

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Java Developer - CGI