Blackphone lanceert speciale privacy-appwinkel

De makers van de privacyvriendelijke Blackphone beginnen een appwinkel voor hun eigen besturingssysteem. Daarin verschijnen apps die zich speciaal richten op privacy, veiligheid en versleuteling van bestanden.

Met de appwinkel wil Silent Circle, het bedrijf achter de telefoon, zich vooral richten op kwaliteits-apps. Het gaat volgens het bedrijf niet om het aantal apps in de winkel, wat er niet veel zullen zijn. “We zijn er niet op uit om een massale app store op te zetten” gaf de directeur Toby Weir-Jones aan volgens The Guardian. Verder zullen alle apps vooraf gecontroleerd worden voordat deze deel gaan uitmaken van de app store. Zo voorkomt Blackphone dat er applicaties zijn die onnodige meekijken met de gebruikers.

Blackphone komt ook met een update voor zijn besturingssysteem. Daarbij introduceert het een systeem waarmee zakelijk en privé gescheiden kunnen worden in twee delen op één telefoon. Deze software, genaamd ‘Spaces’, is gemaakt door het Canadese bedrijf Graphite Software. De twee ‘spaces’ zullen geheel afzonderlijk van elkaar opereren, maar gebruikers kunnen wel makkelijk switchen zonder de telefoon helemaal te moeten herstarten.

De smartphone was vooralsnog niet beschikbaar in Nederland, maar zou vanaf januari ook hier te koop moeten zijn.

Geschreven door: Dave Laaper op

Category: Nieuws, Software

Tags: the guardian, veiligheid, app-store